РСМ даде официална позиция за евродепутата Андрей Ковачев:Евродепутатът Андрей Ковачев не

...
РСМ даде официална позиция за евродепутата Андрей Ковачев:Евродепутатът Андрей Ковачев не
Коментари Харесай

РС Македония за Андрей Ковачев: Той не е проблем, други са опасни

РСМ даде публична позиция за евродепутата Андрей Ковачев:

Евродепутатът Андрей Ковачев не съставлява риск за сигурността на Северна Македония. С такова изказване излезе през днешния ден Министерството на външните работи на РСМ, написа БГНЕС.

От там прецизират, че в групата, с която е пътувал евродепутатът Андрей Ковачев, е имало лица, за които Министерство на вътрешните работи знае, че съставляват риск за публичното успокоение и сигурност. Ковачев обаче не е измежду тях, само че способените служби са взели такова решение поради групата, с която е пътувал. „ Всеки евродепутат, който почита достолепието на страната и нейните жители, е добре пристигнал в Северна Македония ”, написа в изказването.

Цялото изказване на Министерство на външните работи на районен съд Македония:

" За държавното управление на Северна Македония участието в Европейски Съюз е предпочитан въпрос. За задачата са предоставени всички държавни и административни запаси за сполучливото привършване на процеса на скрининг и откриването на първия клъстер – фондации. В същото време се работи по конституционните промени, които навлизат в основна фаза, където в къси периоди работната група би трябвало да излезе с предложение за промени.

Чувствителността на този развой не оставя място за вдишване на най-малкия риск, който би повлиял отрицателно на сполучливото използване на измененията.

В тази връзка на 6 май на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ново село заради несъблюдение на изискванията за влизане в Република Северна Македония, според Закона за чужденците, на група от петима жители на Република България не беше позволено да влязат. Допълнително бихме желали да подчертаем, че в тази група, с която е пътувал евродепутатът Андрей Ковачев, е имало лица, за които Министерство на вътрешните работи знае, че съставляват риск за публичното успокоение и сигурност. Евродепутатът Ковачев не е измежду тях, само че способените служби са взели такова решение поради групата, с която е пътувал.

Всеки евродепутат, който почита достолепието на страната и нейните жители, е добре пристигнал в Северна Македония ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР